Burun estetiği sonrası burun ucu şişliği

Estetik operasyonlar dikkate alındığında, burun estetiği ameliyatı sonucun hemen alınamadığı bir özellik gösterir. Yapılan değişimler ameliyattan sonra hemen görülemez. Bu operasyonun iyileşme süresi diğerlerine göre daha uzundur. Hastalar ameliyattan sonra burundan nefes almakta zorlanır, burun ve yüzde şişlikler ortaya çıkar. Ameliyatta cilt altına sızan kan yüzünden morluklarda oluşur. Yeni burun şeklinin bulunduğu yerle uyum sağlaması ve oturması için plastik kalıp ve bantlar kullanılır. Yeni burun bunlar çıkarıldığı zaman bile net olarak belli olmaz.

Haberin Devamı

İyileşme sürecinde giderek burundaki sorunlar azalma gösterse de, şişliklerin tam olarak inmemesi nedeniyle yen burun şekli tam olarak görülemez. Bu süreçte hastalar burunlarını buna göre değerlendirirse, hatalı sonuçlar ortaya çıkar. Yeni burun şekli hakkında fikir sahibi olabilmek için, en az 6 haftalık bir iyileşme sürecinin aşılması gerekir. Burun ancak bu sürede kendine gelir. Ancak burun ucu şişliğinin tam olarak inmesi, iyileşmenin olması için bir yıl kadar beklenmelidir. Bu sürede burun ucu şişkinliği normal düzeye gelmiş olur.

Burun estetiği burun ucu şişliğine neden olur mu?

Burun estetiğindeki burun ucu şişliği kaçınılmaz bir sonuçtur. Ancak bunun derecesi ameliyatta kullanılan tekniğe göre değişir. Açık burun estetiğinde meydana gelen burun ucu şişliği daha fazla olur. Üstelik şişlikler daha sert olur. Kapalı burun estetiğinde ise, burun ucu şişliği daha az olur. İyileşme sürecinde bu şişlikler düzeleceğinden, hastaların sabırlı bir süreçten geçmesi gerekmektedir.

Burun estetiğinde açık tekniğin kullanılması ve burun ucu şişliği

Bu teknikle yapılan operasyonlarda kemik ve kıkırdak dokuların gözlenmesi ve tanı konulması daha kolaydır. Operasyon sırasında estetik cerrahın her iki elini kullanması mümkün olur ve olabilecek kanamaları kontrol etmek kolaylaşır. Kemik ve kıkırdaklarda yapılan değişiklikler daha kolay ve kontrollü şekilde gerçekleşir. Kıkırdak doku daha kolay şekillendirilir. Kıkırdak doku grefti ihtiyacı azalır. Kıkırdak grefti kullanıldığında ise, kullanım yeri ve dikiş yapılması daha kolaydır.

Haberin Devamı

Açık teknikle gerçekleştirilen burun estetiği ameliyatının süresi daha uzundur. Burun ucunda daha fazla ödem meydana gelir. Kesi yapılan kolumella cildinde iz kalır ve dolanım bozukluğu ortaya çıkar. Son yıllarda burun estetiğinde alınan tutarlı ve öngörülebilir sonuçlarla birlikte açık tekniğin yaygınlaştığı görülmektedir. Fakat burun estetiğinde burunda yapılacak işlem, benim ve hastamın tercihleri uygulanacak tekniğin belirlenmesinde etkilidir. En önemli unsur burun estetiği uzmanı olarak benim uygulanacak operasyon tekniği ile ilgili olan deneyimimdir. Operasyonun operasyon ve iyileşme süreci, benim tecrübelerim sayesinde oldukça kısalmaktadır.

Burun estetiğinde kalıp ve tampon kullanımı burun ucu şişliğini önler mi?

Ameliyatta burundaki kemik ve kıkırdak doku değiştirilmekte ve kişinin burnu yeni şekline kavuşturulmaktadır. Yeni şeklin korunmasında, dokuların şekle uyum sağlayarak iyileşmenin olması için, burun sırtına kalıp ya da bantlar konulur. Bu önlemler burnun fazla miktarda şişmesini ve kanama olmasını engeller. Bazen burun deliklerine tampon konulmaz. Bu kararı vermemde en etkili etkenler hastanın cilt yapısı ve müdahalenin gidişatıdır. Tamponlar burun fonksiyonlarının gerektiği gibi yapılması için, 24 saatte çıkarılır. Kullanılan tamponların genellikle silikon olması tercih nedenidir. 10-14 günde burundaki tamponlar tamamen çıkarılır.

Haberin Devamı

Burun estetiğinde kadın ve erkeklere farklı uygulamalar yapılır mı?

Ameliyat sırasındaki işlemler genel olarak aynı olsa da, kadın ve erkeğin burun yapısının farklı oluşu dikkate alınır. Yeni burun şekli oluşturulurken kadın için erkek burnu özelliklerini taşıyan değişimler, erkek içinde kadın burnuna has özellikler yapılmaz. Burun ve dudaklar arasındaki açının da her iki cinste farklı olduğu dikkate alınır.

Prof. Dr. Selçuk İnanlı

Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Plastik Cerrahı

Site:Instagram:Facebook: