11.09.2021 - 01:15 | Son Güncellenme:
Bilişsel davranışçı terapi yöntemi sayesinde zorlu durumları daha net bir şekilde görebilir ve bunlara da daha etkili bir şekilde yanıt bulabilirsiniz.
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Nedir?
Bilişsel davranışçı terapi (BDT), travma sonrası stres bozukluğu (TSSB), depresyon ya da yeme bozukluğu gibi çeşitli ruh sağlığı bozukluklarının tedavisinde tek başına ya da diğer tedavilerle birlikte uygulanacak olan çok yararlı bir araç olabilir.
Bilişsel davranışsal terapiden faydalanacak olan her kişinin akıl sağlığı sorunu olması gerekmez. Bu terapiyi alan kişilerin stresli bir yaşama sahip olması durumlarında bu süreci daha iyi yönetmeyi öğrenmesini sağlar.
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) Nerelerde ve Hangi Durumlarda Kullanılır?
Bilişsel davranışsal terapi, çok çeşitli sorunları tedavi etmek için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi için genellikle tercih edilen tedavi yöntemi ise, psikoterapidir. Çünkü bazı zorlukları belirleyerek ve bunlarla başa çıkmanızda size yardımcı olur.
Genellikle de diğer terapi türlerine göre daha az seans sürer ve sınıflara ayrılarak yapılır. BDT, duygusal zorlukları ele almak için kullanılan yararlı bir tedavi yöntemidir. Özellikle de şu durumların çözümünde size yardımcı olabilir:
Akıl hastalığı semptomlarının nüksetmesini önleme,
Akıl hastalığı ile ilgili durumları yönetme,
Stresli yaşam durumları ile tek başına başa çıkma tekniklerini öğrenme,
Akıl hastalığını ilaç kullanmadan psikoterapi yöntemi ile tedavi etme.