20.03.2023 - 22:24 | Son Güncellenme:
2023 Yılının Ramazan ayı ile ilgili sorular gündeme gelmeye başladı. Ramazan ayına geri sayım başladı. Ramazan ne zaman, bayram hangi günler soruları yoğun ilgiye uğruyor. Özellikle çalışan ve okuyan vatandaşların merakla araştırdığı bayram tatili kaç gün sorusu yanıt buldu. İşte bu yılın Ramazan ayı hakkında merak edilenler...
Ramazan ayı bu yıl 23 Mart'ta başlıyor. İlk sahur 22 Mart'ı, 23 Mart'a bağlayan gecede yapılacak. 23 Mart Perşembe gününe oruçlu uyanılacak. 21 Nisan'da ise Ramazan ayı sona erecek.
Ramazan ayına bugünden itibaren üç gün kaldı.
Ramazan Bayramı toplam üç gün sürüyor. 21 Nisan'da başlayacak olan Ramazan Bayramı 22 Nisan ve 23 Nisan günlerini de kapsıyor. Her yıl farklı günlere denk gelen Ramazan Bayramı bu yıl Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerine denk geliyor.
Bayram tatili bu yıl Ramazan Bayramı'nın hafta sonu günlerine denk gelmesiyle birlikte üç günden fazla olmayacak.
Kur’an-ı Kerim ilk olarak Ramazan ayında indirilmiştir.
Ramazan ayında tutulan oruç İslam’ın şartlarında 3. sıradadır.
Oruç, takvaya yani Allah’ı memnun eden ve O’nu rahatsız edecek eylemlerden kaçınarak isteklerinin yerine getirilmesine yardımcı olur.
Ramazan Müslümanların sıklıkla Kur’an-ı Kerim hatim ettikleri bir aydır. Ramazan ayında Kur’an-ı Kerim’i okumak ve okutmak şiddetle tavsiye edilir. Kur’an okumak hem imanınızı kuvvetlendirir hem de size iç huzur verir.
Bu kutsal ay içinde cennetin kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincirlenir.
Bu ayda camiler insanlarla dolar, her akşam teravih namazları kılınır. Bu ayda Müslümanlar yüce Allah’tan af dilemek için daha fazla ibadet ederler. O’nun nimetleri ve merhameti için dua ederler.
Mübarek Ramazan ayı, tüm Müslüman alemi için en hayırlı aydır. Bu ayda kılınan namazlara, çekilen zikirlere, verilen sadakalara ve yapılan nafile ibadetlere verilen sevap başka aylarda yapılan farz ibadetler gibi değer görür. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar veren kişi büyük sevaba girer. Cehennemden azat edilir. O oruçlunun sevabı kadar, iftar veren kişiye de sevap verilir.