19.02.2025 - 09:21 | Son Güncellenme:
İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları binlerce öğrenci ve mezun tarafından araştırılıyor. Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabiliyor. Program ile meslek lisesi mezunlarına 28 bin 736 TL maaş ödemesi yapılıyor. Peki, İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları neler? İŞKUR İşbaşı Eğitim Programlarına nasıl başvurulur?
Program süresi bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 aydır.
Programa katılmak isteyen adaylar, 81 ilde bulunan İŞ-Kur İl Müdürlükleri ve Hizmet Merkezleri aracılığıyla ya da İŞ-Kur E-Şube üzerinden online başvuru yapabilir.
İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURU EKRANI
İşbaşı Eğitim Programlarında Karşılanabilecek Giderler
İşbaşı eğitim programına katılan vatandaşlara, programa fiilen katıldıkları gün üzerinden;
İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 850,18 TL, öğrenci* 637,63 TL ve işsizlik ödeneği alanlara günlük 425,09 TL cep harçlığı ödenmektedir.
Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 1.105,23 TL, öğrenci* 828,93 TL ve işsizlik ödeneği alanlara günlük 552,62 TL cep harçlığı ödenmektedir.
İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,
15 yaşını tamamlamış olmak,
İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,
Emekli olmamak,
Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,
Kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs/programı tamamlamamış olmak,
Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.
Ayrıca düzenlenen mesleki eğitim kursundan veya işbaşı eğitim programından bir kişi en fazla ikişer kere yararlanabilmekte olup kişilerin kurs ve programlardan toplam yararlanma sayısı ise üçü geçemeyecektir.