12.01.2023 - 10:26 | Son Güncellenme:
DSİ personel alımı başvuru şartları, kadro dağılımı ve diğer ayrıntılar merak edilen konular arasında yer alıyor. DSİ 1.273 sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı. DSİ personel alımı başvuruları 11-23 Ocak tarihleri arasında yapılıyor. Peki DSİ personel alımı başvuru şartları neler, kadro dağılımı nedir? DSİ personel alımı başvurusu nasıl yapılır?
DSİ personel alımı başvuruları 11 Ocak tarihinde başladı. DSİ sözleşmeli personel alımı başvuruları; ” https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden yapılıyor.Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım Platformu üzerinde “İşleminiz başarıyla gerçekleştirilmiştir…” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır.
1-657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (5), (6) ve (7)numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlara sahip olmak.
2-Görevini yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engeli bulunmamak.3-Seyahate ve arazide çalışmaya elverişli olmak.4-Tercih edilecek pozisyon için aranan nitelikleri taşıyor olmak.
5- 2021-2022 yılı KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Lisans mezunları için KPSSP3,önlisans mezunları için KPSSP93 ve ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puantüründen geçerli bir puana sahip olmak.
6-Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
7- Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/Bmaddesinin "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesinedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisindeBakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmelerihalinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personelpozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmüne uygun olması gerekmektedir.
8- Herhangi bir sebeple kamu görevinden çıkarılmamış olmak.
9- Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak.
DSİ personel dağılımı şu şekilde olacak; 296'sı inşaat mühendisi, 222'si destek personeli, 221'i büro personeli, 104'ü makine mühendisi, 89'u harita mühendisi, 79'u ziraat mühendisi, 74'ü jeoloji mühendisi, 33'ü meteoroloji mühendisi, 30'u koruma ve güvenlik görevlisi, 19'u çevre mühendisi, 19'u elektrik mühendisi, 15'i maden mühendisi, 15'i orman mühendisi, 14'ü elektrik-elektronik mühendisi, 11'i jeofizik mühendisi, 11'i bilgisayar mühendisi, 10'u biyosistem mühendisi, 8'i kimya mühendisi ve 3'ü metalurji mühendisi.