Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi Rehberi9. YARGI PAKETİ | 9. Yargı Paketi maddeleri neler? 9. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayınlandı mı, içeriği ne?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

9. YARGI PAKETİ | 9. Yargı Paketi maddeleri neler? 9. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayınlandı mı, içeriği ne?

08.11.2024 - 07:51 | Son Güncellenme: 08.11.2024 - 07:51

TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Kamuoyunda "9. Yargı Paketi" olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi vatandaşların gündeminde. 9. Yargı Paketi'nin TBMM'de kabul edilip edilmediği ise araştırma konusu oldu. TBMM Genel Kurulu'nda 9. Yargı Paketi kabul edildi. Peki, 9. Yargı Paketi maddeleri neler? 9. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayınlandı mı, içeriği ne? İşte 9. Yargı Paketi'ne ilişkin son dakika gelişmeleri...

1/79. YARGI PAKETİ | 9. Yargı Paketi maddeleri neler 9. Yargı Paketi Resmi Gazetede yayınlandı mı, içeriği ne

Kamuoyunda "9. Yargı Paketi" olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. 9. Yargı Paketi'nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilip edilmediği konusu da merak ediliyor. Yapılan son açıklamaya göre, 9. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Vatandaşlar, 9. Yargı Paketi’nde hangi değişikliklerin yer aldığını, Resmi Gazete’de yayınlanıp yayınlanmadığını merak ediyor. Peki, 9. Yargı Paketi'nin maddeleri neler? Paketin içeriği hakkında son bilgiler ve Resmi Gazete’de yayınlanma durumu ile ilgili gelişmeler neler? İşte, 9. Yargı Paketi hakkında tüm detaylar ve son dakika gelişmeleri…

2/79. YARGI PAKETİ | 9. Yargı Paketi maddeleri neler 9. Yargı Paketi Resmi Gazetede yayınlandı mı, içeriği ne

Kamuoyunda "9. Yargı Paketi" olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Kanunla, İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik yapılıyor. Buna göre, elektronik ortamda açık artırma suretiyle satışta teklifler arasındaki fark, satışa çıkarılan malın muhammen kıymetinin binde beşinden ve her halde 1000 Türk lirasından az olamayacak.

Açık artırma süresinin son 10 dakikası içinde yeni teklifin verilmesi halinde açık artırma 3 dakika uzatılacak. Uzama süresi içinde yeni teklif verilmesi halinde açık artırma süresi her yeni teklifin verilmesinden itibaren 3 dakika uzatılacak. Son uzama süresi içinde yeni teklif verilmezse mal en yüksek teklif verene ihale edilecek. Uzama sürelerinin toplamı bir saati geçemeyecek. Bir saatlik süre Adalet Bakanlığının kararıyla kısaltılabilecek, uzatılabilecek veya kaldırılabilecek ve bu kararlar Bakanlığın resmi internet sitesinde duyurulacak.

Parasal sınırlarda yeniden değerleme oranında artırma yapılması sonucunda belirlenen sınırların 10 Türk lirasını aşmayan kısımlarının dikkate alınmayacağı hükmü, 1000 Türk lirasını aşmayan kısımların dikkate alınmayacağı şeklinde değiştirildi. Yeniden değerleme sonucu belirlenen parasal rakamın 1000 lirayı geçmeyen küsuratı dikkate alınmayacak.

3/79. YARGI PAKETİ | 9. Yargı Paketi maddeleri neler 9. Yargı Paketi Resmi Gazetede yayınlandı mı, içeriği ne

İstinaf ve temyiz kanun yoluna başvuruda esas alınan parasal sınırda yeniden değerleme nedeniyle meydana gelen artış, bölge adliye mahkemesinin kaldırma veya Yargıtay'ın bozma kararları üzerine yeniden verilen kararlar hakkında uygulanmayacak, ilk karar tarihinde geçerli olan parasal sınırlar esas alınacak.

Anayasa Mahkemesinin iptal kararı doğrultusunda Avukatlık Kanunu'nda değişikliğe gidiliyor. Buna göre, adli yardım ödeneğinin barolar arasındaki dağıtımında, birden fazla baronun bulunduğu illerde, her 5 bin nüfus için tespit edilecek toplam puanın yüzde 30'u o ilde bulunan barolar arasında eşit olarak, kalanı ise o ilde levhaya kayıtlı toplam avukat sayısına bölündükten sonra elde edilen rakamın her baronun üye sayısına çarpımı sonucu elde edilecek puana göre dağıtılacak.

 

4/7HUKUK MESLEKLERİ GİRİŞ SINAVINDAKİ SORU SAYISI ARTIRILACAK

HUKUK MESLEKLERİ GİRİŞ SINAVI'NDAKİ SORU SAYISI ARTIRILACAK

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'nda soru sorulacak alanlar arasına "milletlerarası hukuk", "milletlerarası özel hukuk", "genel kamu hukuku ve sosyal güvenlik hukuku" eklenecek. İhtiyaç duyulması halinde bu alanlara, yönetmelikle yeni hukuk alanları eklenebilecek.

Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'nda soru sayısı 100'den 120'ye çıkarılacak. Sınavlara yeni alanların eklenmesi ve sınavların yapılma şekli ile sınavlara ilişkin diğer hususlar Hakimler ve Savcılar Kurulu, Yükseköğretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye Noterler Birliğinin görüşü alınarak Adalet Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenecek.

 

5/79. YARGI PAKETİ | 9. Yargı Paketi maddeleri neler 9. Yargı Paketi Resmi Gazetede yayınlandı mı, içeriği ne

Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun'un tek hakimle çözümlenecek davalara ilişkin 7'nci maddesindeki parasal sınırlar; her yıl, bir önceki yıla ilişkin olarak Vergi Usul Kanunu'nun ilgili hükümleri uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında, takvim yılı başından geçerli olmak üzere artırılarak uygulanacak. Tek hakimle çözümlenecek davaların belirlenmesinde dava tarihindeki, miktar artırımı yapılan hallerde ise artırımın yapıldığı tarihteki parasal sınır esas alınacak.

Hakimler ve Savcılar Kanunu'ndaki değişiklikle adalet müfettişlerinin görev ve yetkileri belirlenecek

6/7YEDİEMİN OTOPARKLARINDA SAHİPLERİ TARAFINDAN TESLİM ALINMAYAN ARAÇLARIN SATIŞI

YEDİEMİN OTOPARKLARINDA SAHİPLERİ TARAFINDAN TESLİM ALINMAYAN ARAÇLARIN SATIŞI

Karayolları Trafik Kanunu'ndaki değişiklikle buluntu olması nedeniyle veya kanun hükümleri gereğince trafikten men edilerek alıkonulan ve sahipleri tarafından 6 ay içinde teslim alınmayan veya aranmayan yediemin otoparklarındaki araçların satış usulü yeniden belirleniyor. Bu durumdaki araçların sicilinde bulunan satılamaz, devredilemez, haciz, ihtiyati haciz, rehin gibi şerhler için ilgili kurumlara, bu araçların satılacağı hususu bildirilecek ve satış işlemlerine başlanacak; araçların üzerinde bulunan tüm şerhler ayrıca bir işleme gerek olmaksızın, satış tarihinden itibaren kalkmış sayılacak varsa tescil kayıtları buna göre düzeltilecek.

İşlem yapılacak aracın tanıtımına yarayan şasi veya motor seri numaralarının bulunmaması veya düşmüş olması ya da tamir veya tadil gibi nedenlerle silinmiş yahut tahrip edilmiş olması durumunda bu eksiklikler satış işlemini gerçekleştirecek kurum tarafından ilgili mevzuat kapsamında tamamlanarak araç satışa hazır hale getirilecek. Aracın tescil kaydındaki haciz, ihtiyati haciz, rehin gibi şerhler satış sonrasında satış bedeli üzerinde devam edecek. Satış konusu aracın vergi, ceza veya prim gibi borçları, satıştan önceki sahibine ait olup mülkiyet ilgiliye tüm borç ve yüklerinden ari olarak geçecek.

7/79. YARGI PAKETİ | 9. Yargı Paketi maddeleri neler 9. Yargı Paketi Resmi Gazetede yayınlandı mı, içeriği ne

Satış kapsamında dosyaya ödenen tutardan; sırasıyla muhafaza ve satış için yapılan giderler, aracın tanıtımına yarayan numaraların tespitine ve tamamlanmasına dair giderler ve vergi, resim veya harç gibi malın aynından kaynaklanan alacaklar ödendikten sonra kalan tutarın tüm alacaklıların alacağını karşılaması halinde hak sahiplerine Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ve İcra ve İflas Kanunu hükümleri çerçevesinde dağıtılacak ve bakiye bir tutar bulunması halinde bu tutar, muhafaza edilecek; kamu bankalarında nemalandırılacak ve satıldığı tarihten itibaren 5 yıl içinde müracaat halinde nemalarıyla birlikte hak sahiplerine ödenecek. 5 yıl içinde herhangi bir müracaatın olmaması halinde söz konusu bedeller Hazine'ye irat kaydedilecek.

Satış kapsamında dosyaya ödenen tutardan; sırasıyla muhafaza ve satış için yapılan giderler, aracın tanıtımına yarayan numaraların tespitine ve tamamlanmasına dair giderler ve vergi, resim veya harç gibi malın aynından kaynaklanan alacaklar ödendikten sonra kalan tutar, tüm alacaklıların alacağını karşılamazsa sıra cetveli yapılmak üzere ilgili kuruma gönderilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR
İstanbul Üniversitesi AUZEF sınav tarihleri 2025 ne zaman İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi sınav giriş belgeleri açıklandı mı
İstanbul Üniversitesi AUZEF sınav tarihleri 2025 ne zaman? İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi sınav giriş belgeleri açıklandı mı?
Takdir - Teşekkür hesaplama 2025: Takdir ve Teşekkür Belgesi kaç puanla alınır, karne ortalaması kaç olmalı
Takdir - Teşekkür hesaplama 2025: Takdir ve Teşekkür Belgesi kaç puanla alınır, karne ortalaması kaç olmalı?
Devamsızlıktan kalma var mı, kaç günde sınıf tekrarı olur 2025 Ortaokul, lise devamsızlıktan sınıfta kalma var mı
Devamsızlıktan kalma var mı, kaç günde sınıf tekrarı olur? 2025 Ortaokul, lise devamsızlıktan sınıfta kalma var mı?
Kurban Bayramı Emekli İkramiyesi 2025 ne kadar, ne zaman ödenecek Bu ayın maaşlarına emekli bayram ikramiyesi eklenir mi
Kurban Bayramı Emekli İkramiyesi 2025 ne kadar, ne zaman ödenecek? Bu ayın maaşlarına emekli bayram ikramiyesi eklenir mi?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik